Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

de katty in Mancaruri de post, 16 Ian 2022 | 9512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 100 gr fasole verde congelata
  • 100 gr mazare congelata
  • 1 cartof mare
  • 1 dovlecel
  • 100 gr naut fiert in prealabil
  • 200 gr rosii pasate
  • 100 gr orez brun
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • ierburi de Provence
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor:

Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea s-au inmuiat usor adaugam fasolea verde si mazarea. Amestecam usor si stingem cu apa calda. Apa trebuie sa depaseasca de un deget legumele deja existente in vas. Acoperim cu un capac. Dovlecelul il taiem rondele putin mai groase, iar cartoful cuburi mari. Cand apa a inceput sa fiarba adaugam cartoful si dovlecel si fierbem 5 minute. Punem nautul, rosiile, orezul, sare, piper, condimentele, foile de dafin si dam vasul la cuptor la foc potrivit pana apa este absorbita in totalitate. Presaram deasupra patrunjel verde dupa ce am scos vasul din cuptor. Servim ca fel principal de post sau ca garnitura la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza la cuptor-post