Gogonele in otet

de MotanLaOale in Muraturi, 21 Oct 2014 | 10621 vizualizari

 

Am vazut la Merisor si am pus si eu odata cu muraturile asortate pe care le pun mereu. Sunt curios cum vor iesi deoarece eu am folosit otetul in proportia mea universala pentru toate muraturile in otet.

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • usturoi
  • frunze telina
  • hrean
  • conopida
  • morcovi
  • PENTRU OTET
  • 1 l otet
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare grunjoasa la litru compozitie
  • 5 linguri zahar la litru compozitie
  • 5-7 boabe piper la litru compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litru compozitie
  • 1-2 foi dafin la litru compozitie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele in otet:

Nu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place.

Otetul se poate prepara in orice cantitate este nevoie pastrand proportiile din reteta.

Se spala borcanele si se pun la scurs.

Toate ingredientele se spala sau se curata.

Se aseaza pe fundul fiecarui borcan frunza de telina, 3-4 catei usturoi si 3-4 bucatele de hrean.

Se aseaza gogonelele si golurile dintre ele se umplu cu conopida si morcovi.

Deasupra se pune frunza de telina, 2-3 catei de usturoi si 2-3 bucatele de hrean.

Otetul se combina cu toate ingredientele in cantitatea care este necesara si se fierbe in clocot 2-3 minute.

Se toarna fierbinte in borcane peste gogonele.

Se agita borcanele sa iasa bulele de aer, se completeaza cu lichid si se pun capacele.

Borcanele se pun sub paturi pentru racire lenta.

A doua zi se pun in camara si le admiri 2-3 saptamani pana sunt facute si se pot consuma.

 

 

TIPS-URI

1

Eu le-am pus in acelasi timp cu cele clasice in saramura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogonele in otet