Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii

de elucubratiiculinare in Conserve, 12 Noi 2015 | 11469 vizualizari

 

De cele mai multe ori ne întrebăm ce garnitură mai servim la fripturica noastră!
Astăzi vă ofer o rețetă ce ne scoate de multe ori din această încurcătură.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogoșari
  • 2 kg ciuperci
  • 750 ml suc de roșii
  • 200 ml oțet
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii:

Gogoșarii se spală, se curăță de cotor și semințe și se taie julien. Va trebui să avem în jur de 2 kg de gogoșari curățați. Ciupercile se curăță, se taie pe jumătate sau în sferturi dacă sunt mai mari. Ciupercile se pun la fiert în apă rece cu sare pentru 10 minute. După ce au fiert se clătesc în 2-3 ape reci și se lasă la scurs. Într-o oală amestecăm sucul de roșii cu oțetul, uleiul și zahărul. Când acest amestec dă în clocot adăugăm gogoșarii și se fierb 15 minute. Adăugăm ciupercile și se mai fierb alte 10 minute. Condimentăm cu sare și piper. Se pune compoziția fierbinte în borcane curate.  Pentru a evita spargerea borcanelor acestea se vor așeza pe o farfurie de metal sau pe lama unui cuțit. Se închid ermetic cu capace curate și se așează sub o pătură până se vor răci complet. Se pun în cămară până aveți poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogonele si castraveti pentru iarna