Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza

de laughylau in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2011 | 4595 vizualizari

 

As vrea sa va arat o combiantie de texturi si arome foarte buna! Rezultanta lor are un gust minunat daca se mananca impreuna.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente grissini:
  • 900 g faina
  • 50 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite sare
  • 50 g chimen
  • 350 ml apa calduta
  • 200 ml ulei de masline  
  • Ingrediente crema de morcovi:
  • 500 g morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • nucsoara
  • 30 ml ulei de masline  
  • Ingrediente sos de branza:
  • 150 g branza de burduf sau cas framantat
  • 100 g smantana grasa
  • 4 catei de usturoi    
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza:

Grisine:

Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat( trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura aproximativ o ora.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregatesc niste tavi cu hartie sau hartie cerata. Aluatul se intinde si se taie fasii de aproximativ 2 cm latime si 0,5 cm inaltime. Lungimea se lasa dupa gustul fiecaruia, desi arata f bine sa fie lungi.  Se coc 15 minute, in mai multe ture. Ies cam 9 tavi din ingredientele acestea.

Crema de morcovi:

Se fierb morcovii in putina apa sau si mai bine, se coc in cuptor pana sunt moi. Se maruntesc cu blenderul impreuna cu celelalte ingrediente

Sosul de branza:

Se amesteca toate ingredientele in blender pana cand rezulta un sos moale si omogen.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu branza si masline