Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi

de Panacris in Curcan, 12 Sep 2021 | 2741 vizualizari

 

O nouă rețetă din colecția rețete de suflet ;) Mândru mi-s Bucătăraș! ;)

 

INGREDIENTE

  • Aripă și pulpă de curcan cca. 1500 g,
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Ulei de porumb 2-3 linguri,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Ciuperci de pădure conservate cca, 400 g,
  • Sare iodată,
  • Foaie de dafin 2 bucăți,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Usturoi 2-3 căței,
  • Cimbru,
  • Vin roșu demisec 100 ml,
  • Pastă de roșii cca. 100 ml,
  • Pastă de ardei 2 linguri,
  • Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • Semințe de chimen 1 linguriță,
  • Găluște din cartofi, cca. 350 g.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi:

Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi  se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în uleiul de porumb, pentru cca. 10 minute. Ceapa, ardeiul, se curăță, se taie mărunt, se adaugă la carnea fiartă, împreună cu ciupercile de pădure conservate, aparatul se setează la programul BOIL, pentru cca. 60 de minute, se adaugă cca. 1000 ml apă și apoi se apasă butonul START. După cele 60 de minute, se asezonează gulyas-ul cu sare, cimbru, piper, boia, semințe de chimen, pasta de roșii, pasta de ardei, vinul, apoi se setează aparatul din nou pentru cca. 30 de minute la boil. După 15 minute, se vor adăuga găluștele de cartofi și se mai lasă la fiert, până ce se gătesc. Gulyas-ul se servește fierbinte alături de murături de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci