Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 17 Noi 2016 | 6040 vizualizari

 

 
 
Dupa prima supa ruseasca de carne:http://www.bucataras.ro/retete/soleanka-supa-rusesca-de-carne-75600.html, am revenit cu varianta a 2-a, cea de ciuperci. Fiind in post m-am gandit ca poate cineva, pentru diversitate, ar dori s-o incerce .
Urmeaza si varianta a -3-a.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 grame ciuperci spalate si curatate, de padure ar fi ideal ( eu am avut hribi, panisoare, vulpite, ghebe si cativa iutari)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 castraveti murati
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 2,5 l stock de legume
  • 1 lingura faina alba
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 200 gr masline fara samburi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 felie de lamaie pentru fiecare portie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post):

 

 Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de  ulei  2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam pasta de tomate si faina, amestecam si mai inabusim 2 minute.

In paralel, ciupercile spalate le calim separat intr-o tigaie in celelalte linguri de ulei, la foc mediu, timp de 8 minute.

Castravetii ii taiem cubulete si-i fierbem separat 8 min, adaugam peste morcov si ceapa, inabusim 5 minute, adaugam ciupercile si mai inabusim 5 minute. Adaugam maslinele, stock-ul de legume si foile de dafin, fierbem la foc mic 10 minute  acoperit cu capac.

Patrunjelul spalat si zvantat il tocam marunt.

Se serveste cu cate o feliuta de lamaie si verdeata proaspata. Cand nu e post se poate servi si cu smantana sau cu iaurt .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cu cat sunt mai multe feluri de ciuperci cu atat mai buna iese supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:14

mihaelar63 1

08.12.2016, 11:20

Cu siguranta ca doresc sa incerc

navidad_2017 1

03.01.2017, 20:10

Minunata reteta! Am facut cu mix congelat de ciuperci de padure (hribi, galbiori, chitarci, etc), caci numai asa gasesc aici si chiar si mofturosii mei carnivori au devorat-o! Castraveciori am avut numai in otet, dar maslinele "au dres-o".

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus