Inghetata de cirese

de Gherca Daniela in Mancare copii, 26 Iul 2019 | 3664 vizualizari

 

"meniu copii"
Cumparasem de la lidl cateva caserole de cirese, iar una am trimis-o direct la congelator.
Zilele trecute, fiind canicula mare, m-am gandit ca ar merge o inghetata...asa ca am trecut repede la treaba fara nici o ezitare!
A iesit tare buna, am papat toti in special fetita...care a zis ca "mami e buna inghetata, sa mai faci...mmm " :)) 

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese congelate cu samburi
  • 300 g lapte condensat indulcit si rece
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • sucul de la cirese lasate dupa ce s-au dezghetat
  • sos de ciocolata (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem semintele, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat.
    Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura frumoasa  inghetatei.

      Separat, mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pana devine ferma, apoi punem ciresele trecute prin blender, sucul lasat de la  cirese si omogenizam, iar la final incorporam si laptele condensat.
      Punem compozitia rezultata in caserole, turnam si putin sos de ciocolata si dam la congelator pana a doua zi.
      Intre timp mai amestecam in inghetata pentru nu forma cristale de gheata si pentru a iesi mai cremoasa.
     Servim cu mare pofta alaturi de cornete de inghetata sau bete pentru inghetata si extra sos de ciocolata...mmm o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu afine