Lasagna speciala

de cristeena20 in Lasagna, 21 Iun 2022 | 3217 vizualizari

 

Toti din familie iubesc lasagna clasica cu carne tocata de vita. De data asta am modificat reteta si am diversificat straturile ,adaugand legume. A iesit o bunatate de lasagna -nu se putea sa nu o impartasesc cu voi. 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata de vita
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 pachet foi lasagna proaspete
  • 2 catei usturoi
  • 2-3 rosii din conserva
  • pasta de rosii
  • branza mozarella razuita
  • sare, piper, ardei iute.boia,dafin, cimbru verde
  • 1 pahar vin rosu; concentrat supa de vita
  • ulei de masline
  • sos bechamel (qb)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna speciala:

Carnea o tocam (eu am avut carne de vitel mai grasa) 

Alegem dovlecel mai mic-verde-il spalam si il razuim pe razatoarea medie-la fel si morcovul. Ceapa o taiem solzisori; Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim putin legumele pana se inmoaie -nu foarte mult. Adaugam sare, piper si ardei iute dupa gust. adaugam putin din sosul bechamel. Punem deoparte  pana pregatim si carnea.

Tocam marunt putina ceapa si calim cu ulei de masline si o frunza de dafin. Cand se rumeneste adaugam carnea pe care o prajum pana capata o culoare rumenie-punem sare, piper si apoi boia, usturoi tocat marunt. Adaugam dupa gust si cimbru verde-apoi adaugam rosiile tocate marunt si ele, impreuna cu pasta de rosii. DUpa 2 minutte turnam vinul-lasam sa scada la foc mare si apoi adaugam supa facuta din concentrat de carne-cca 1 pahar. LAsam sa se gateasca bine carnea sis a se formeze un sos (vezi carnea pentru sos bolognese)

 Pregatim si sosul bechamel. Se poate cumpara dar eu prefer sa il fac dupa gust-de obicei fac dupa ochi dar reteta clasica e la 75 gr unt punem cca 40 gr faina si 1 l lapte. Punem sare, piper si nucsoara razuita.FIerbem putin pe foc . Nu trebuie sa fie foarte gros.

E timpul sa construim straturile-in vasul in care se prepara punem putin sos bechamel-adaugam o foaie+carne+foaie +sos bechamel +legume+foaie...repetam alternativ pana terminam. Deasupra ultimei foi punem un strat generos de becahmel si presaram cu mozarella razuita-dam la cuptor pentru cca 25 minute-pana se rumeneste frumos deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna speciala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui si ciuperci