Lichior de gutui sau gutuiata

de Adi in Bauturi, 13 Dec 2020 | 10794 vizualizari

 

Azi am degustat lichiorul de gutui preparat in toamna aceasta si am zis ca este o reteta pe care trebuie sa o impartasesc cu voi, mai ale ca este facuta in totalitate de mine, incepand de la culesul gutuilor, spalat, curatat si toate cele. :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg gutui bine coapte
  • 1 kg zahar
  • 2,5 l țuică
  • zeama de la 1 lamaie mare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de gutui sau gutuiata:

Alegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele  de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le indepartam cotoarele si le tocam in cuburi.

Le stropim cu zeama de lamaie si le acoperim cu zahar pentru a nu oxida.

Apoi le punem intr-un vas, un bidon mare de plastic, in cazul meu.

Punem bidonul cu gutui si zahar la loc mai calduros si il lasam 5 zile, dar il agitam de 2-3 ori pe zi sa se amestece bine gutuile cu zaharul si sa se formeze sirop.

Dupa acest interval adaugam tuica, inchidem bidonul ermetic si il lasam in camara pentru cel putin o luna. 

Putem servi cate un paharel de gutuiata seara, la cina.

Este placut aromat.

TIPS-URI

1

Ideal ar fi sa lasam recipientul cu gutui in alcool 3 luni pentru a se macera bine gutuile.

2

Daca se doreste un plus de aroma se pot adauga 2-3 batoane de scortisoara sau o pastaie de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de gutui sau gutuiata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lichior de portocale