Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

de Bucataras in Mancaruri de post, 31 Mar 2020 | 4457 vizualizari

 

De obicei punem alaturi de mamaliga ciuperci ori urzici, dar uite ca merg foarte bine si impreuna. Am pregatit o tocanita rapida de ciuperci si o mamaliguta buna in care am strecurat si doua linguri de mancare de urzici. Si pentru un gust mai deosebit am stropit mancarea cu un sos picant de patrunjel cu usturoi. 

 

INGREDIENTE

  • Pt mamaliga:
  • 1 ceasca malai
  • 2 cesti apa
  • sare
  • Pt tocanita de ciuperci:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei de masline
  • usturoi si ceapa verde
  • sare, piper
  • 2 linguri de piure de urzici
  • Pt sosul de patrunjel cu usturoi:
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 3-4 fire de leurda
  • 1 fir de usturoi
  • cateva frunze de loboda rosie pentru culoare
  • ulei, red vinegar
  • fulgi de chili
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici:

Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi:

Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa sosul la frigider pana servesti mancarea. 

Pregateste mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare, iar cand clocoteste adauga malaiul in ploaie. Cat timp fierbe mamaliga, pregateste si tocanita de ciuperci:

Caleste usturoiul si ceapa verde tocate marunt in putin ulei, adauga ciupercile feliate si condimenteaza cu sare si piper. Gateste ciupercile la foc mediu spre tare, doar cat sa se inmoaie si sa se coloreze usor pe margini. Opreste focul si scurge zeama pe care si-au lasat-o ciupercile in tigaie. 

Pune mamaliga in boluri, adauga piure de urzici, amestecand usor, cat sa formeze o spirala verde, aranjeaza ciupercile, apoi sosul de patrunjel cu usturoi. 

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de savoare adauga putina branza in mamaliga

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hribi cu suc de rosii