Muschiulet de porc, la tava

de Ina in Porc, 17 Aug 2019 | 9381 vizualizari

 

O metoda simpla de a obtine un preparat gustos, fraged si suculent.

 

INGREDIENTE

  • muschiulet de porc ( eu am avut 3 bucati )
  • ulei de masline

Pentru bait:

  • 100 ml ulei ( poate fi de floarea soarelui, eu am folosit din turte de masline)
  • 1 lingura de mustar cu boabe de mustar in compozitie
  • 3 lingurite condiment pentru carne de porc
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 2-3 lingurite cimbru macinat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc, la tava:

Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline. 

Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon. 

Adaugam in tava si o cescuta cu apa. 

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pe program de coacere cu ventilatie, la 210 grade Celsius, pentru 70 minute. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului indepartam folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete culoare si crusta usoara. In ultimele 2-3 minute luam din sosul format in tava si stropim bucatile de carne.

Obtinem astfel o carne delicioasa, suculenta si frageda.

Noi am servit alaturi de cartofi natur si salata de ardei copt in otet.

 

TIPS-URI

1

Pentru bait puteti folosi si alte condimente, in functie de preferinte si gusturi.

2

Nu am folosit sare intrucat condimentul pentru carne de porc a avut suficienta sare pentru gustul nostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc, la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet cu legume la cuptor