Noodels cu varza calita

de Panacris in Mancaruri de post, 15 Mar 2019 | 2219 vizualizari

 

Pentru ca e post, a trebuit să jonglez cu tagliatelle şi am găsit variantă rapidă şi mult mai gustoasă cu Noodels, tăiţeii din orez  Bun, bun, zice Zmeul Mijlociu!  Cred ca poate fi una dintre "retete de post creative");) Simplu şi gustos, dar mai ales săţios! ;) Poftă bună şi spor la treabă! :-*

 

INGREDIENTE

  • paste din orez, noodels cca. 400 g,
  • varză creaţă 1 bucată,
  • sare iodată cca. 2 linguriţe,
  • piper proaspăt măcinat cca. 1 linguriţă,
  • ulei de floarea soarelui cca. 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Noodels cu varza calita:

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!

Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la încins, se adaugă varza tăiată fideluță și se lasă la călit la foc mic, până se aurește, atenție se amestecă mereu că să nu se ardă.

Eu m-am folosit de Laurentiu-Ionel, unul dintre ajutoarele din bucătăria Panacris, MultiCooker-ul de la Phillips! ;) Se setează aparatul pe modul Fry, se pune uleiul, varza, atenţie nesărată, şi se lăsat aparatul să-şi facă treaba, cu capacul deschis, din când în când, se amestecă uşor, ca să nu se prindă de fundul vasului. Când a început să se coloreze, aurească, varza, ușor, se asezonează de sare și piper.

Între timp se pune la fiert apa rece cu puțină sare, într-un vas de cca. 1000 ml. După ce a atins punctul de fierbere, se adaugă pastele din orez, se pune capacul şi se opreşte focul, lăsându-se să se gătească cca. 10 minute.

Apoi se strecoară, se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la cald, acoperite.

Se amestecă pastele din orez cu varza călită, ușor cu o furculiță ca acesta să se înglobeze printre paste.

Se servește caldă sau chiar rece.

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Noodels cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu legume mexicane (de post)