Orez Basmati cu patrunjel

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2013 | 3560 vizualizari

 

Este de departe orezul meu preferat :)...cred cu tarie ca orezul trebui sa aiba gust, chiar si daca e de dieta :)...am fost anul trecut la un restaurant de lux sa zic asa , am cerut orez...si-am intrebat : E bun? E gustos? Mi s-a raspuns : Daaaa...e grozav, toti clientii il cer...si-atunci am luat orez, am mers pe mana ospatarului cum se spune...ce mi-a adus? Un orez simplu, fiert in apa cu sare...si desigur fara gust...asa ca am decis orez mananc numai acasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de orez Basmati
  • 1 lingurita de turmeric
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 4 cani de apa
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • piper ( optional)
  • 100 gr unt( optional daca il doriti mai cremos)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Basmati cu patrunjel:

Am pus uleiul in tigaie, in el orezul spalat si scurs, am incalzit usor, am pus apa, turmericul, sarea si am lasat sa fiarba( undeva in jur de 20 de minute) acoperind vasul. Cand a fost gata am dat deoparte de pe foc si am adaugat sare dupa gust daca a mai fost cazul si patrunjelul tocat.

Daca il doriti mai cremos, adaugati acum si untul.

Daca nu aveti ulei de orez, puteti pune orezul de la inceput in unt topit.

Serviti-l cald. Este tare tare delicios :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Basmati cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu branza de burduf