Orez cu fructe de mare (Paella de marisco)

de adayo75 in Fructe de mare, 17 Oct 2013 | 5595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti fierti (se gasesc de cumparat )
  • 4 creveti proaspeti (sunt cei de culoare gri )
  • 150 gr de scoici
  • 1 sepie curata
  • aproximativ 400 gr de orez
  • un ardei gras verde
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • patrunjel
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • azafran (daca nu se gaseste se poate inlocui cu colorant alimentar )
  • PENTRU SUPA DE PESTE :(trebuie sa fie 1 litru)
  • o jumatate de ceapa
  • un ardei verde potrivit
  • o capatana de peste
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fructe de mare (Paella de marisco):

Prima data facem supa - Intr-o oala punem la fiert toate ingredientele pentru supa si lasam sa fiarba pana cand zeama capata o culoare galbuie  ,dupa ce a fiert strecuram si oprim doar zeama ramasa (trebuie sa fie aproximativ 1 litru)adaugam sare si piper dupa gust si o lasam deoparte.

in oala specifica pentru paella (puteti folosi alta oala care nu lipeste),se pun cele 4 linguri de ulei si usturoiul taiat cubulete.

Se lasa la calit pana ce usturoiul capata o culoare mai inchisa, deasupra  se adauga ardeiul taiat cubulete si sepia taiata cubulete, se lasa la calit  10 minute la foc potrivit .

Dupa ce au trecut cele zece minute se adauga supa de peste, orezul, scoicile si crevetii (si cei fierti si cei proaspeti) si se lasa la foc potrivit circa 10 minute (atentie cratita in care faceti nu trebuie sa lipeasca ,pentru ca in cele 10 minute cat fierbe orezul nu se mesteca )

Dupa ce orezul este fiert (trebuie sa incorporeze toata supa ),adaugam colorantul, un varf de lingurita ,sare, ,piper si patrunjel.

IL LUATI DE PE FOC SI IL ACOPERITI CU UN ZIAR CIRCA 15 MINUTE. SE SERVESTE CU LAMAIE.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare (Paella de marisco)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Arc de creveti cu orez basmati