Orez cu vin

de CookieMonster in Jamie Oliver, 1 Apr 2013 | 9007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 1 cana vin rose demisec
  • 3 cani apa
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 morcov
  • 8 codite de ciuperci
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu vin:

1. Se curata ceapa, morcovul, usturoiul si se spala bine impreuna cu ciupercile. 

2. Ceapa si ciupercile se taie marunt, ustruroiul feliute si morcovul fasii subtiri cu ajutorul curatatorului.

3. Se pune la calit in uleiul de masline ceapa si usturoiul, la foc mediu-mare. Cand ceapa devine sticloasa adaugam morcovul si ciupercile, amestecam sa nu se lipeasca. In aproximativ 2 minute punem si orezul, lasam sa se prajeasca putin si stingem cu ceasca de vin. Amestecam din cand in cand, iar cand lichidul se evapora completam cu apa, lasam sa se evapore din nou. Reluam procedeul pana cand orezul este facut.

Se asezoneaza cu boia si sare.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Am folosit aceeasi cana ca sistem de masura

2

Se face totul la foc iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post