Paella cu creveti

de laura_n in Fructe de mare, 13 Feb 2017 | 8289 vizualizari

 

Paella este o mâncare cu specific spaniol, pe bază de orez, legume, și ca orice mâncare cu tradiție și renume, rețeta i s-a perpetuat în lumea întreagă, în variante mai mult sau mai puțin apropiate de cea originală.

Indiferent de variațiuni, câteva elemente o definesc: orezul, șofranul, mazărea și creveții.

Se mai întâlnește varianta cu scoici, fructe de mare felurite, cu sosuri dintre cele mai savuroase sau mai light.
Una peste alta, eu mă declar mulțumită cu paella în varianta pe care am pregătit-o acasă!
O reteta grozava, se poate renunta desigur la creveti, insa pentru cunoscatori, acestia chiar desavarsesc gustul paellei.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez
  • 1 ardei gras roșu (kapia)
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cârnat chorizo
  • 1 l supă legume
  • 1 praf șofran
  • 4-5 lg mazăre boabe
  • 50 ml vin alb
  • ulei de măsline
  • sare
  • 8 creveți nedecorticati
  • 1 cățel usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti:

Se pregătește la îndemână o tigaie wok.

Se pune o lingură de ulei de măsline. Se pune pe foc, la încins.

Ceapa, cățelul de usturoi și ardeiul gras se curăță, se spală și se toacă. Se pun la rumenit în wok.

Se lasă să sfârâie puțin, apoi se adaugă cârnatul tăiat rondele potrivite. Se lasă încă puțin să sfârâie și chorizo, apoi se adaugă orezul spălat. Se amestecă cu o spatulă din lemn ca să se distribuie pe întreaga suprafață. Când orezul devine sticlos, se adaugă jumătate din cantitatea de supă de legume (preferabil fierbinte). Se acoperă cu capacul și se lasă la foc potrivit.

În restul de supă se pune șofranul, se lasă câteva minute, apoi se adaugă peste orez. Se adaugă câteva linguri cu mazăre și se acoperă din nou. Se lasă până absoarbe aproape toată supa, iar la final se adaugă vinul și se mai lasă câteva minute pe foc.

Separat, se rumenesc creveții câteva minute, în puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi, tocat. Se dau deoparte și se așază peste paella (eu am preferat să îi curăț), dar se pot pune întregi.

A ieșit extrem de gustoasă și sățioasa această paella.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

dizolvati sofranul in apa cu cateva minute inainte de a-l pune peste ingrediente.

2

nu gatiti prea mult crevetii, isi pierd gustul si capata textura gumoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

kytz 1

14.02.2017, 09:56

Tare bine arata acest preparat, atat de proaspat si de colorat!

mimipkOprea 1

14.02.2018, 19:05

Aia nu este nici o paella

mihaelar63 1

05.12.2018, 09:47

Buna !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu fructe de mare