Paine coapta in punga magica

de Satisfyyourcravings in Piine, 25 Apr 2018 | 4654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml iaurt
  • 25 grame drojdie proaspata (12 grame drojdie uscata)
  • 100 ml apa calda
  • 2 linguri ulei de masline + putin pentru uns pungile
  • 1 ou
  • 2 pungi magice
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine coapta in punga magica:

Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea si putina faina si se lasa sa creasca la loc cald 15 minute. 

Intre timp, se amesteca iaurtul cu oul si uleiul, apoi se adauga maiaua obtinuta anterior. Se adauga faina treptat si se amesteca cu mana pana se obtine un aluat omogen. Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se farmanta pana se obtine un aluat suplu. 

Se muta intr-un vas incapator, uns cu putin ulei si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, 1 ora. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se ung pungile magice cu ulei pe interior. 

Se imparte aluatul in jumatate si se formeaza 2 painici. Se introduc cu grija in pungile magice, se inchid pungile cu clipsurile prevazute, se aseaza pe o tava potrivita pentru cuptor si se lasa la crescut inca 20 de minute. Se coc 30 de minute, pe raftul din mijloc al cuptorului. 

Se indeparteaza pungile cu grija si se lasa putin la racit inainte de a se felia. 

Se obtin 2 painici cu coaja crocanta si interior dens, dar umed.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine coapta in punga magica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa neframantata