Paine de casa cu iaurt

de - Andreea - in Piine, 29 Ian 2014 | 5399 vizualizari

 

Va spun sincer ca este una din cele mai pufoase paini mancate vreodata ... Am vazut reteta la Merisor >:D< si arata asa bine incat am zis ca trebuie sa o incerc.Si bine am facut !!! Incercati-o si voi ca tare buna mai este...

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 350 ml iaurt
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu iaurt:

Incepem prin a pregati toate ingredientele pe masa de lucru.

Apa o punem la incalzit impreuna cu sarea.

Separat frecam cubul de drojdie cu zaharul.

Adaugam apa calduta si cateva linguri cu faina.Va avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita pentru 10 minute.

Turnam apoi peste aceasta compozitie iaurtul si incepem sa framantam adaugand faina si uleiul putin cate putim.

Framantam bine aluatul,acoperim si il lasam la dospit la loc cald.

Din aluat facem bile .Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) si le lasam la dospit inca 30 minute.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava pana ce painea se va rumeni frumos la suprafata si va trece testul cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a introduce tava la cuptor ungeti painea cu ulei ( eu am uitat :D )

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

30.01.2014, 09:24

bunatate de paine

_Alina_ 1

30.01.2014, 11:56

- Andreea - 1

30.01.2014, 11:58

Va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt neframantata