Painici cu iaurt si masline

de laura_n in Piine, 22 Dec 2013 | 4771 vizualizari

 

Medi mi-a facut pofta si cum la ea ( va vine sa credeti) erau cam expirate :))) am trecut la treaba.
Au iesit pufoase rau, grozav de bune, si un pic cam mari :)))

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina alba
  • 400 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei masline
  • 1 lgta sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • oregano
  • 150 gr masline feliate
  • 1 galbenus pt uns
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu iaurt si masline:

Am folosit masina de aluat. Am asezat in cuva masinii urmatoarele: laptele, iaurtul, uleiul, faina, drojdia si oregano uscat.

Am selectat programul de framantat si am pornit masina.

Am pornit cuptorul. 

Dupa ce s-a terminat programul de framantat, am scos aluatul pe un blat uns cu ulei si am format 8 mingiute de aluat. am intins fiecare portie, am asezat o mana de masline, un pic oregano si am format la loc mingiuta. Am procedat la fel cu toate celelalte. Le-am asezat intr-o forma de copt termorezistenta, unsa cu un pic de unt si am uns painitele cu galbenus batut si am presarat un pic de oregano uscat.

Am pus forma deasupra aragazului, am acoperit cu un prosop si am lasat inca 15-20 minute la crescut.

Apoi, am pus la cuptorul incins, timp de 25 minute, pana s-au rumenit frumos.

Am scos forma din cuptor si am lasat la racit.

Sunt minunat de pufoase si gustoase.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

2

sunt grozave si pt micul dejun, si pt pachetel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu iaurt si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

22.12.2013, 19:09

Mmm cum arata

laura_n 1

22.12.2013, 21:40

multumesc mult

diaconta 1

26.12.2013, 23:37

Arata delicios rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline