Painici cu seminte, ayran si faina graham

de mihaelar63 in Piine, 11 Noi 2019 | 2391 vizualizari

 

  Este clar ca daca pot prepara paine acasa nu imi voi cumpara. Pentru mine este o adevarata placere sa vad aluatul pufos si sa ma joc  cu el. Nu mai vorbesc de satisfactia de a manca painea facuta cu mainile tale.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina graham de grau
  • 500 gr faina alba tip 650
  • 300 gr ayran
  • 400 gr apa calduta
  • 7 gr drojdie uscata
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri seminte de floarea soarelui decorticate
  • 4 linguri lapte
  • 1 varf cutit turmeric
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu seminte, ayran si faina graham:

  1.  Pregatiti si cantariti ingredientele.
  2. Eu am framantat aluatul cu ajutorul masinii de paine.
  3. Intai am pus apa, ayranul, uleiul si drojdia.
  4. Am adaugat faina graham si cea alba. La sfarsit am sarat.
  5. Am setat programul nr.16 al masinii de paine Tefal -respectiv functia de framantare.
  6. La sfarsitul programul am scos aluatul care s-a dublat, din cuva si l-am rasturnat  pe foaia de silicon, unsa cu putin ulei, pentru modelarea aluaturilor.
  7. O treime din aluat am folosit la prepararea unei foccacia.
  8. Din restul aluatului am preparat 15 painici de forma unor batonase.
  9. Pentru modelare mi-am uns mainile cu ulei de masline. Imi place ca obtin astfel o coaja usor crocanta.
  10. Painicile le-am asezat pe tava tapetata cu folie de hartie.
  11. Painicile le-am uns cu lapte amestecat cu turmeric [ cu ajutorul unei pensule de silicon ].Astfel obtin o culoare frumoasa a cojii.
  12. Am presarat pe deasupra seminte de floarea soarelui.
  13. Se lasa painicile sa dospeasca inca 30 minute. Le ung din nou cu lapte sa se hidrateze.
  14. Se da cuptorul 15 minute la 200 grade C, apoi se scade temperatura la 180 grade C.
  15. Depinde de marimea painii si de cuptor, timpul de coacere. La mine a durat 40 minute.
  16. Aceste painici pot fi folosite la mic-dejun cat si la pachetul pentru serviciu.

          Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Ayran -Ayran este o băutură de origine turcică din iaurt amestecat cu apă rece și sare, servită rece; acesta este popular în Europa de Sud-Est, Asia Mică și Orientul Mijlociu.

2

Pentru modelare mi-am uns mainile cu ulei de masline. Imi place ca obtin astfel o coaja usor crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu seminte, ayran si faina graham" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite