Pandispan cu fructe de padure

de Bucataras Medi in Prajituri, 27 Iun 2013 | 10119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g fructe de padure(eu am avut un amestec de fructe de padure)
  • 7 oua
  • 7 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • putina zeama de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • cateva picaturi esenta de rom
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru fructe si tapetat forma
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe de padure:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem(mixam) bine albusurile cu un praf de sare. Vom obtine o spuma consistenta.

In alt vas mixam galbenusurile, adaugam apoi zaharul, zaharul vanilat si amestecam bine. Urmeaza sa incorporam uleiul, esenta de rom si praful de copt pe care l-am stins mai intai cu putina zeama de lamaie. Mixam, dupa care crema obtinuta o amestecam treptat (folosind de data aceasta un tel) cu spuma de mai sus. In aceasta compozitie incorporam putin cate putin (folosind o lingura de lemn) faina.

Ungem o tava(eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina.si apoi turnam compozitia de mai sus. Presaram peste fructe putina faina si apoi le asezam deasupra prajiturii. Preincalzim cuptorul si apoi introducem tava cu prajitura. Lasam la copt circa 30 min(dar asta depinde de cuptorul fiecaruia) Primele 20 min coacem la 180 de grade iar ultimele 10 min ridicam temperatura la 220 de grade. Pentru a fi siguri de reusita facem testul scobitorii.

Cand este gata scoatem pandispanul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

27.06.2013, 23:21

ce bine arata

mena29 1

11.07.2013, 12:59

Mmmm...l-ai rasfatat pe George!

Krystyan Trendy 1

13.11.2013, 09:37

mmm... foarte gustos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan dupa o reteta a lui Eric Lanlard