Paste la cuptor cu legume si piept de pui

de SharaY in Penne, 7 Aug 2014 | 5124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste (penne)
  • un piept de pui dezosat
  • 1 dovlecel mic
  • 6 ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 300 gr rosii decojite
  • 5-6 linguri de bulion de casa
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri de ulei
  • 2 lingurite de busuioc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr branza feta
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu legume si piept de pui:

Dovlecelul se curata si se taie cubulete, ciupercile se spala si se taie felii. Morcovii se curata si se taie julien, cepele se taie solzi, iar cele doua rosii se decojesc si se taie bucati mai mari.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa si morcovul sa se inabuse 2-3 minute, iar apoi se pun ciupercile, dovlecelul, rosiile si pieptul de pui taiat cuburi.Dupa ce s-au calit, torni 100 gr de apa si lasi sa scada.

Intre timp treci rosiile decojite printr-un blender, iar dupa ce a scazut apa le pui peste, impreuna cu bulionul si busuiocul.

Dai gust cu sare si piper, iar apoi se mai pune putina apa si se lasa sosul la fiert vreo 7-8 minute.

Cand e gata presari usturoiul taiat feliute si tragi sosul de pe foc.

Pastele le fierbi in apa cu sare vreo 10-12 minute, iar dupa ce s-au fiert le pui intr-o sita sa se scurga.

Ungi un vas termorezistent sau o cratita cu putin ulei si torni pastele, le nivelezi iar peste torni sosul.

Deasupra pui branza feta taiata cubulete, stropesti cu uleiul de masline si introduci vasul la cuptor pentru 25-30 minute.

Cand scoti pastele de la cuptor presari patrunjelul tocat marunt si te servesti pentru ca sunt foarte gustoase.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se pot face si de post dar nu mai puneti pieptul de pui si in loc de branza feta se poate pune branza tofu

2

inainte de a se introduce la cuptor se pot si amesteca pastele cu sosul daca doriti, nu neaparat, doar turnat pe deasupra

3

puteti folosi paste tricolor pentru o savoare mai buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete