Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella

de oanapl in Penne, 10 Aug 2017 | 6115 vizualizari

 

De ceva timp aveam în plan să pregătesc această rețetă delicioasă ( https://www.bucataras.ro/retete/penne-la-cuptor-cu-piept-de-pui-si-mozzarella-83486.html) cu care Meea îmi făcuse poftă. Azi i-a venit rândul. Am pregătit-o înainte să văd concursul minunat pe care l-ați lansat. Eu am schimbat cantitățile ingredientelor în funcție de gusturile noastre și de ceea ce aveam prin frigider ( :D )
A ieșit un preparat delicios pe care vi-l recomand! Avea dreptate Meea când spunea că va fi cerută de cel puțin 5 ori. :))

 

INGREDIENTE

  • 250 g penne
  • 1 morcov
  • 500 g piept de pui
  • 1 roșie
  • 1 cană apă
  • 2 linguri smântână
  • ulei de măsline
  • 300 g mozzarella
  • piper
  • sare
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella:

Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Tai cubulețe pieptul de pui spălat și îl călești în uleiul de măsline. După ce carnea de pui își schimbă culoarea, adaugi o cană de apă, morcovul dat pe răzătoarea mică și roșia tăiată cubulețe. Adaugi sare și piper după gust, acoperi vasul cu un capac și lași să fiarbă la foc potrivit până când legumele s-au înmuiat și carnea este făcută.
Adaugi câteva linguri din sos în smântână, amesteci și apoi o adaugi peste carne. Mai lași să clocotească 1 minut și apoi oprești focul.
După ce s-a răcorit sosul, adaugi pastele scurse bine de apă și 50 g mozzarella rasă, amesteci și pui compoziția într-o tavă tapetată cu unt și pesmet. Introduci tava în cuptor pentru 5 minute apoi o scoți și așezi deasupra felii de mozzarella.
Dai tava la cuptor, până când mozzarella s-a topit și s-a rumenit puțin.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne in sos de Vodka