Pizza cu sunca si dovlecei

de Rocsi in Pizza, 3 Apr 2019 | 2499 vizualizari

 

Ne place mult pizza, in special pregatita in casa. Vremea fiind inca rece, chiar o zi ploioasa, nu am facut altceva decat sa scot cateva ingrediente din frigider, am framantat repede un aluat si gata cina. De aceasta data am ales o pizza cu mai putine ingrediente, dar atat de buna. Am servit si un pahar de bere cu ghimir, iar acum suntem gata de relaxare!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 400 gr faina
    • 220 gr apa minerala calduta
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 lingurita zahar
    • 7 gr drojdie uscata
    • sare
    Pentru topping:
    • 150 gr sunca din piept de curcan (sau de care va place)
    • 250 gr mozzarella
    • 1/2 dovlecel
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • 2 linguri ulei
    • cimbrisor uscat
    • 1/2 lingurita praf de usturoi
    • 5-6 linguri suc de rosii de casa
    • busuioc uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca si dovlecei:

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol. Adaugati drojdia, sarea, zaharul, amestecati. Turnati apa minerala, treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen. Adaugam uleiul de masline, mai framantati pana este incorporat si acesta. Acoperiti aluatul cu un prosop, il lasati sa dospeasca la loc cald, circa o ora.

Topping-ul: Dovlecelul il taiati rondele potrivit de groase. Intr-un bol amestecati sare, piper, boia dulce, praful de usturoi, cimbrisorul si uleiul. Peste acest amestec puneti dovleceii, amestecati bine, ii lasati 10-15 bine sa ia din toate aromele. Incingeti o tigaie antiaderenta, o ungeti cu ulei, rumeniti usor feliile de dovlecel, pe ambele parti. Le scoateti pe o farfurie. Sunca o taiati cuburi potrivite, iar mozzarella o dati pe razatoarea mare. Dupa ce aluatul a dospit, il rasturanti pe masa presarata cu putina faina, il impartiti in doua. Luati prima bucata, intindeti o foaie potrivit de subtire. La fel procedati cu cealalta bucata de aluat.

Tapetati doua tavi rotunde, cu diametrul de 26 cm, cu hartie de copt. Puneti cate o foaie de aluat in fiecare tava. Le ungeti cu suc de rosii si presarati busuioc uscat. Asezati felii de dovlecel, apoi sunca, iar la final presarati mozzarella. Incingeti cuptorul la 200 de grade si introduceti cele doua tavi cu pizza. Le coaceti circa 20 de minute pana se rumenesc frumos deasupra, dar sa fie si blatul patruns. Le scoateti din cuptor cand sunt gata, le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa cu de toate