Pizza prosciutto e funghi

de Bucataras in Pizza, 3 Noi 2017 | 6728 vizualizari

 

Pentru a obține gust autentic al pizzei italienești trebuie să acordăm atenție fiecărui ingredient în parte, iar blatul, care se află la baza rețetei, este esențial pentru a obține textura și nuanțele aromate pe care te bucuri să le descoperi încă de la prima felie. In topurile iubitorilor de pizza conduce detașat blatul subțire – considerat ca fiind blatul folosit în rețeta originală de pizza italienească.

 

INGREDIENTE

  • Blat Alka Pizza Casei clasic – 1 buc
  • Sos de rosii – 3 linguri
  • Mozzarella – 80 g
  • Prosciutto – 100 g
  • Ciuperci Champignon – 50 g

Sos de rosii(se poate tine sosul in frigider pana la 4 zile)

  • 400 g rosii decojite la conserva
  • 5 frunze de busuioc
  • 5 frunze de oregano
  • 30 ml ulei de masline
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza prosciutto e funghi:

Pune 3 linguri de sos de pizza pe blat;

Da mozzarella pe razatoare si pune-o deasupra;

Taie prosciutto fasii si asaza-le deasupra;

Taie ciupercile subtire si adauga-le peste;

Pune pizza intr-o tava unsa cu putin ulei si introdu-o in cuptorul incins in prealabil la 210 grade pentru 6 min;

 

 Intra pe www.alkapizzacasei.ro si poti castiga o vacanta in Italia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto e funghi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sidy 1

08.11.2017, 07:14

Arata minunat si sigur e tare gustoasa... Dar...oare unde se gasesc aceste blaturi, ca eu nu le-am vazut ?

7 Art Passions 1

27.03.2018, 23:57

Buna, as putea sa folosesc acest tip de sunca Serrano pentru reteta de pizza?
https://www.catalomat.ro/kaufland/catalog-nou-bucureti-de-miercuri-28-03-2018/?page=2

navidad_2017 1

28.03.2018, 00:15

O da, dar adaugand fasiile de sunca Serrano CRUDE pe pizza deja coapta, dupa scoatera din cuptor! Altfel s-ar usca prea tare la copt si ar fi pacat de asa o bunatate de sunca! Din pacate autorul retetei nu a specificat ca foloseste "prosciutto cotto" (adica sunca "fiarta", gen "de Praga" ). Sunca Serrano este "prosciutto crudo", adica sunca "cruda"... (variante italienesti sunt sunca de Parma, sau San Daniele).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat din paine