pizza taraneasca

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 23 Ian 2011 | 6419 vizualizari

 

am incercat o gramada de retete, cand spun ca am gasit-o pe cea perfecta, a 2 a oara nu-mi mai iese, acum am facut una cu idei luate de ici de colo...asta chiar a iesit super,cu blat pufos-crocant. exact cum imi place, sper sa-mi iasa si a 2 a oara la fel si atunci voi sune ca e chiar perfecta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4-5 linguri de lapte caldut
  • 1 ou
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • sos de pizza

pt toping:

  • salam
  • sunculita de pui
  • masline
  • ciuperci
  • ardei
  • branza mixta
  • cacaval
  • ou fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA pizza taraneasca:

Punem faina intr-un caston.

Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute.

Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic.

Din cand in cand ne ungem mainile cu ulei si framantam din nou.

Trebuie sa iasa un aluat moale pufos.

Dupa ce am framntat bine bine lasam aluatul sa se odihneasca inca 30 de mnute langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ) si-l acoperim cu un prosop.

Dupa ce l-am lasat sas e odihneasca intindem o foaie nici prea gorasa nici prea subtire.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul in ea.

Ungem si aluatul cu ulei, apoi cu sos de pizza, dupa care vom pune branza rasa, salamul, sunculita, ciupercile, maslinele si deasupra cascavalul ras si dam la cuptorul preincalzit.

Lasam la cuptor app. 20- 30 min.

Servim cu sos de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza in straturi cu foi de placinta Bella