Placintele cu sunca de Praga si Emmental

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 23 Iul 2019 | 2777 vizualizari

 

Meniu copii
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen.
Au fost foarte bune aceste placintele cu sunca de Praga si Emmental!
Nu am lasat aluatul la crescut, dar a crescut el pe parcurs, asa ca nu trebuie sa va fie teama ca nu va creste.
*Sunca de Praga si Emmental-ul le-am luat de la Lidl, daca ajuta cu ceva :D

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 200 g sunca de Praga (12 felii)
  • 150 g Emmental (6 felii)
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu sunca de Praga si Emmental:

Se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida.

Se adauga laptele cald, faina (treptat, cat cuprinde) si o lingurita de sare si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se ung mainile cu ulei, se unge si castronul, iar aluatul se modeleaza (ungandu-l cu ulei) pana cand se formeaza o bila. Aceasta se imparte in sase. Nu se lasa  aluatul sa creasca!

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

Fiecare biluta de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, se pune apoi intr-o forma mare pentru coltunasi, se adauga o felie de sunca, una de Emmental si inca una de sunca (toate feliile se pun indoite). Se inchide forma de coltunasi si se preseaza usor. Se ia placintica astfel obtinuta si se pune in tava. Se continua tot asa pana cand se termina bilutele de aluat si celelalte ingrediente.

Se ung placintelele cu un galbenus amestecat cu lapte, apoi se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu sunca de Praga si Emmental" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi cu cacao