Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Iul 2023 | 5794 vizualizari

 

Ai, n-ai canicula, faci cornulete, ca doar nu pleci in vacanta fara ceva de rontaiala...
Pentru Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura am folosit urmatoarele ingrediente: untura, smantana, faina, oua, drojdie, zahar, gem de prune

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura
  • 250 g untura
  • 300 g smantana cu 20% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 450-500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 g sare
  • Umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • rahat colorat
  • Pentru pudrat
  • zahar farin
Portii: 105
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura:

Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura

Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata si zaharul vanilat. Separat am amestecat galbenusurile cu untura si smantana, amestecul obtinut l-am pus peste ingredientele solide si am amestecat pana am obtinut un aluat nu foarte tare si nelipicios, eu am mai adaugat inca 50 g de faina, a mai fost nevoie de faina sa obtin aluatul dorit. Am dat forma de bila aluatului, l-am asezat in castron si am acoperit castronul cu folie alimentara, l-am lasat cca 1 ora la crescut ( fiind caldura mare a crescut mai repede). Am scos aluatul de masa de lucru, l-am impartit in mai multe bucati, am oprit una pe masa si restul le-am dat la frigider din cauza de caldura in exces. Am intins o foaie subtire pe care am decupat-o cu ajutorul unei farfurii, apoi am impartit-o in 8 bucati cu ajutorul unei role zimtate, pe fiecare parte am pus cate un pic din amestecul de gem cu nuca macinata sau rahat colorat. Am rulat fiecare parte si am format cornuletul. Am asezat in tava de la aragat , tapetata cu hartie de copt. Am procedat la fel pana am umplut tava, mi-au incaput 35 de cornulete. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( si cu alea 180 de afara trai pe vatrai nenicule) am copt cornuletele pana ce au inceput sa se rumeneasca frumos ( n-am cronometrat cat au stat in cuptor ). Le-am scos din cuptor si le-am pudrat cu zahar farin. La fel am procedat si cu restul de aluat, mi-au iesit 3 tavi a cate 35 de cornulete si m-au trecut toate caldurile si apele pamantului, dar zau ca au iesit delicioase.

Vezi si reteta de Cornulete cu rahat colorat., cornulete cu nuca sau Non-Plus Ultra

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

laura_n 1

10.07.2023, 16:47

Bune tare!

Panacris 1

17.07.2023, 13:45

Delicioase! Vacanta placuta!

Rocsi 1

30.08.2023, 19:14

Am si eu in plan niste cornulete, ca tot am niste smantana ce nu o mananca nimeni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice moldovenesti