Reteta de covrigi polonezi

de -Licurici- in Dulciuri, 7 Feb 2023 | 3301 vizualizari

 

 Pentru Reteta de covrigi polonezi sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte, zahar, unt, drojdie, miere, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de covrigi polonezi 
  • aluat:
  • 500g faina;
  • 200ml lapte; 
  • 100g zahat; 
  • 100g unt topit +30g unt topit (pentru uns aluatul) 
  • 20g drojdie proaspata; 
  • zahar vanilinat
  • coaja de lamaie,
  • esente; 
  • Un praf de sare;
  • Pentru sirop
  •  100ml apa; 
  • 100g miere; 
  • 50g zahar; 
  • sucul de la o portocala; 
  • un baton de scortisoara.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de covrigi polonezi:

Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi 

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.

 Laptele se incalzeste cu zaharul.

Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga laptele cald, untul topit esenta si coaja de lamaie.

Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana devine elastica si nu mai e lipicioasa.

Aluatul se lasa la dospit pentru 40min, apoi se intinde si se unge cu restul de unt topit. Se impatureste in 3, apoi pe jumatate si se intinde din nou, nu foarte subtire.

 Foaia de aluat se taie in 8 bucati. Fiecare bucata se taie pe jumatate (pe lungime) si se formeaza covrigii.
Covrigii se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa inca 40 min la dospit, acoperiti cu folie alimentara sau un prosop.
Se baga in cuptor, la 170-180 grade, pentru 25min.
Pentru sirop, se pun toate ingredientele pe foc pentru cateva minute, apoi se lasa la racit.
 Cand sunt gata covrigii, se adauga siropul peste ei, direct in tava si se trec prin sirop.

Vezi si reteta de Covrigi de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

08.02.2023, 14:54

Bravo Licurici !!! Vreau si eu covrig polonez !!! Mai ales ca este atat de generos !!! Triplu

Panacris 1

08.02.2023, 17:12

RODIMUR 1

09.02.2023, 18:16

Cred că sunt tare buni...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici