Covrigi de casa

de Gherca Daniela in Piine, 30 Noi 2020 | 535 vizualizari

 

Chiar ne era dor de gustul covrigilor calzi alaturi de un iaurt de baut, mmm!:x Super buni! 

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • faina cat cuprinde (aprx:500g)
  • Pentru oparit covrigii:
  • 1 l apa
  • 30 g bicarbonat de sodiu
  • In plus:
  • sare, seminte, mac, susan pentru presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa:

Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in 8 bucati si formam covrigii. Fiecare bucata o intindem intr-un sul lung format cu podul palmelor pana obtinem un U intors, iar capetele le intersectam pana obtinem un covrig.

Fiecare covrig il adaugam in apa cu bicarbonat (care intre timp fierb) si oparim fiecare bucata circa 1 minut, apoi il scoatem si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt, iar peste covrig presaram sare si seminte, mac, susan sau simpli.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20 minute sau pana sunt frumosi rumeniti!


Simpli si buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ksenya 1

03.12.2020, 12:21

imi plac

Panacris 1

04.12.2020, 20:00

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi de casa