Covrigi de casa

de Gherca Daniela in Piine, 30 Noi 2020 | 5627 vizualizari

 

Chiar ne era dor de gustul covrigilor calzi alaturi de un iaurt de baut, mmm!:x Super buni! 

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • faina cat cuprinde (aprx:500g)
  • Pentru oparit covrigii:
  • 1 l apa
  • 30 g bicarbonat de sodiu
  • In plus:
  • sare, seminte, mac, susan pentru presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa:

 Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.   
    Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in 8 bucati si formam covrigii. Fiecare bucata o intindem intr-un sul lung format cu podul palmelor pana obtinem un U intors, iar capetele le intersectam pana obtinem un covrig.
    Fiecare covrig il adaugam in apa cu bicarbonat (care intre timp fierb) si oparim fiecare bucata circa 1 minut, apoi il scoatem si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt, iar peste covrig presaram sare si seminte, mac, susan sau simpli.

 Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20 minute sau pana sunt frumosi rumeniti! 

Simpli si buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Koulouria – Covrigi grecesti