Reteta de fursecuri reni, cu unt

de Ana S_I_D in Dulciuri, 28 Dec 2023 | 1199 vizualizari

 

"Retete pentru masa de Craciun"

Pentru Mos Craciun am pregatit alaturi de copii mei niste fursecuri decorate in forma de reni.

Nu exista alt mod mai frumos mai ales in preajma sarbatorilor sa il petreci alaturi de familie. Stiu ca toate gospodinele pregatesc bucate pe alese dar trebuie sa acordam o atentie si celor mici pentru a nu se simti neglijati iar cel mai bun mod in a-i integra in tainele bucatarie este acela de a face fursecuri si a-i lasa pe ei sa le decoreze.
Pentru Reteta de fursecuri reni, cu unt am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, unt.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 50 g miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 g migdale macinate
  • 350 g faina
  • 100 g unt
  • Pentru decor: ciocolata si bomboane
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de fursecuri reni, cu unt:

iata cum se prepara Reteta de fursecuri reni, cu unt

Intr-un bol am adaugat cele doua oua alaturi de un praf de sare si am inceput sa le mixez.

Am adaugat zaharul cristal peste oua, l-am incorporat, dupa care a venit randul zaharului vanilat sa fie adaugat in compozitie.

Eu am avut mierea mai groasa si solida, ceea ce arata ca este foarte buna si am adaugat-o in compozitia obtinuta mai sus.

Am pus esenta de vanilie pentru un gust mult mai bun si migdalele macinate dupa care am amestecat bine ingredientele.

Am adaugat treptat in compozitia obtinuta faina, pana ce aluatul a inceput sa prinda forma. Tot acum se adauga si praful de copt, dar cum eu am uitat, l-am adaugat la final.

Pentru fragezimea fursecurilor am adaugat untul in aluatul obtinut si l-am incorporat cu mainile. Am dat aluatul la rece minim 1 ora.

Dupa ce aluatul s-a racit, l-am intins pe masa infainata pana am obtinut o foaie de 0,5 cm, acum depinde de fiecare persoana cat de groase sau subtiri doreste fursecurile.

Am decupat fursecurile si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor preincalzit la 180°C, timp de 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca.

Am decorat fursecurile cu ciocolata topita si drajeuri. Sper sa va placa reteta mea de fursecuri reni cu unt, pentru Mosu'. Pofta buna!

Vezi si reteta de Fursecuri Arici.

TIPS-URI

1

Aluatul se lasa la rece. Se pot decupa fursecurile cu ajutorul unui pahar. Se deseneaza renii cu ciocolata topita dupa care se asaza bomboanele de ciocolata, iar cand se intareste, nu vor mai cadea bomboanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de fursecuri reni, cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat cu mascarpone