Reteta de gomboti cu prune

de MotanLaOale in Prajituri, 9 Noi 2023 | 2054 vizualizari

 

 Pentru Reteta de gomboti cu prune sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, faina, ulei, oua, prune, zahar si pesmet.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de gomboti cu prune:
  • 300g cartofi
  • 100g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 25 prune mici
  • 100g zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100g pesmet
  • 30ml ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de gomboti cu prune:

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune

Cartofii se fierb in coaja.

Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.

Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.

Se lasa apoi sa se raceasca.

Zaharul se amesteca cu scortisoara.

Prunele se aleg micute, se spala si se scot samburii.(eu le tai, nu le rup, ca sa ramana marginile drepte, sa nu iasa zaharul).

In interiorul prunelor, in locul samburilor se pune zahar cu scortisoara si se pun pe o farfurie.

Intr-o tigaie se pun 30 ml ulei, se adauga pesmetul si se rumeneste pana devine auriu.

Cand se raceste se amesteca cu zaharul ramas de la umplerea prunelor.

Peste cartofii raciti se pun ouale si faina si se amesteca formand o coca lipicioasa.

Nu incercati sa puneti mai multa faina ca ies galustele tari ca gloantele!

Se pune faina la indemana intr-o farfurie sa infainam mainile cand facem galustile.

Luam din coca cu degetele infainate si intindem in mana o foaie subtire, punem pruna in mijlocul foii si lipim de jur imprejur coca, o rotim ca pe bulgare si este gata prima galusca.

Se pune pe un blat infainat si se pregatesc la fel toate galustele. Eu le fac mici, sa fie coca putina si pruna suculenta.

Se pune la fiert o oala cu apa si sare.

Galustele se pun in oala cu apa clocotita, numai atatea cate incap pe fundul oalei.

Cand sunt gata ele se ridica singure la suprafata apei.

Se iau cu paleta si se tavalesc prin pesmet, apoi se pun pe platou.

Asa se fierb toate pe rand.

Se servesc caldute sau reci.

Daca mai este nevoie se pot presara cu zahar in farfurie, dupa gust. Mie imi plac mai acrisoare!

Pofta buna!

 Vezi si reteta de Galuste cu caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo