Desert galuste cu caise

de Oana in Prajituri, 27 Mar 2018 | 1299 vizualizari

 

Nu stiu cum am omis sa va arat reteta asta :) Dar pastrati-o pentru la vara, e delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • cartofi – 500 g
  • oua – 1 buc
  • faina – 80 g
  • gris – 25 g
  • zahar vanilat – 1 pliculet
  • un praf de sare
  • caise – 10 buc mai mici
  • zahar brun – 30 g
  • scortisoara – 1 lingurita
  • Topping:
  • unt – 50 g
  • pesmet – 100 g
  • zahar brun – 50 g
  • scortisoara – 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu caise:



  • Spalati bine cartofii in coaja si apoi puneti-i la fiert




  • Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit




  • Intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii




  • Amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti caisele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte




  • Pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu




  • Lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte




  • Curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari




  • Adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia cu ajutorul unui robot de bucatarie.




  • Adaugati treptat faina si framantati usor cu ajutorul unui carlig de framantare.




  • Aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari




  • Intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare




  • Cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat caisa, aplatizati aluatul si introduceti caisa in mijloc, apoi imbracati-o in aluat




  • Presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda




  • Dupa ce ati format toate galustele cu caise, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata




  • Scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile




  • Lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

03.04.2018, 16:38

Bune!

Sidy 1

13.06.2018, 07:19

Pentru mine toate dulciurile cu fructe sunt...speciale !

Panacris 1

08.10.2018, 10:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana