Prajitura cu foi si crema caramel

de La Ancuta in Prajituri, 1 Sep 2011 | 21163 vizualizari

 

Aceasta prajitura este din caietul de retete al mamei mele si se numara printre preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingura unt sau margarina
  • 6 linguri lapte
  • 4 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare apa
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 250 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema caramel:

Pregatim foile:

Mixam bine oul cu zaharul si vanilia. Adaugam apoi untul si laptele si omogenizam. Urmeaza apoi amoniacul iar apoi faina putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat omogen, care nu se lipeste de mana. Acoperim si lasam sa stea doua ore.

Impartim apoi aluatul in trei parti. Intindem fiecare bucata de aluat pe dosul tavii si intepam cu o furculita. Coacem in cuptorul preancalzit, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini. Foile fiind subtiri se coc foarte repede. Coacem astfel 3 foi. Le lasam la racit fara a le suprapune.

Crema:

Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cand a devenit auriu adaugam cele 2 pahare cu apa. ATENTIE la aburi!. Lasam pe foc pana se dizolva tot caramelul. Dam apoi de pe foc si lasam sa se raceasca.

Mixam bine ouale cu cele 4 linguri de zahar iar apoi adaugam faina si omogenizam. Adaugam siropul rece si amestecam bine. Punem crema pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam untul taiat bucati si amestecam pana se onogenizeaza.

Lasam putin sa se raceasca si apoi impartim crema in doua parti egale. O impartim intre cele trei foi reci.

Dam prajitura la rece iar apoi finisam cu glazura si aschii de ciocolata. Eu nu am mai avut timp sa fac o glazura si am folosit glazura Decor de la Dr. Oetker, dar nu prea sunt incantata (crapa cand o tai) :(.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (65)

La Ancuta 1

08.11.2011, 15:24

Nu, nu. E ilegal la varsta ta

diaconta 1

08.11.2011, 15:32

mai astept atunci

La Ancuta 1

08.11.2011, 15:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane