Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Aceasta prajitura este din caietul de retete al mamei mele si se numara printre preferatele mele.
Pregatim foile:
Mixam bine oul cu zaharul si vanilia. Adaugam apoi untul si laptele si omogenizam. Urmeaza apoi amoniacul iar apoi faina putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat omogen, care nu se lipeste de mana. Acoperim si lasam sa stea doua ore.
Impartim apoi aluatul in trei parti. Intindem fiecare bucata de aluat pe dosul tavii si intepam cu o furculita. Coacem in cuptorul preancalzit, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini. Foile fiind subtiri se coc foarte repede. Coacem astfel 3 foi. Le lasam la racit fara a le suprapune.
Crema:
Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cand a devenit auriu adaugam cele 2 pahare cu apa. ATENTIE la aburi!. Lasam pe foc pana se dizolva tot caramelul. Dam apoi de pe foc si lasam sa se raceasca.
Mixam bine ouale cu cele 4 linguri de zahar iar apoi adaugam faina si omogenizam. Adaugam siropul rece si amestecam bine. Punem crema pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam untul taiat bucati si amestecam pana se onogenizeaza.
Lasam putin sa se raceasca si apoi impartim crema in doua parti egale. O impartim intre cele trei foi reci.
Dam prajitura la rece iar apoi finisam cu glazura si aschii de ciocolata. Eu nu am mai avut timp sa fac o glazura si am folosit glazura Decor de la Dr. Oetker, dar nu prea sunt incantata (crapa cand o tai) :(.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola