Reteta de prajitura Pani Walewska

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Oct 2022 | 4466 vizualizari

 

Reteta de prajitura Pani Walewska o am la seif de multa vreme, ca multe altele, acum am zis sa o incerc pentru ca asa mi-a venit. E gustoasa ''doamna contesa poloneza'', nu e nici complicata dar nici simpla, undeva pe la mijloc.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Pani Walewska
  • Aluat
  • 250 g faina
  • 15 g praf de copt
  • 50 g zahar
  • 100 g unt rece 82% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri apa rece
  • Crema
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 130 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • Dulceata de afine
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Pani Walewska:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Pani Walewska:

Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si praful de copt. Am taiat untul cubulete si la-am amestecat cu faina, zaharul si praful de copt, obtinand un aluat faramicios. Am adaugat si galbenusuurile si 2 linguri de apa rece si am framantat bine pana am obtinut o bila de aluat. Am folosit o tava cu dimensiunea de 35/25 cm, am folosit o hartie de copt cu dimensiunile tavii si am intins bila de aluat. E un pic mai migalos de intins, mai cu sucitorul, mai cu palmele, pana la urma am intins aluatul. Am asezat in tava aluatul si apoi am intins dulceata de afine pe toata suprafata.

Crema : Crema am facut-o prima, sa se raceasca. Intr-un castron de inox am amestecat oul, zaharul, zaharul vanilat, am adaugat faina si amidonul si am diluat cu lapte. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am lasat sa se raceasca apoi am incorporat crema in untul moale.

Bezea : Albusurile , 4 la numar, 3 de la aluat si 1 de la crema le-am mixat cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, la final am adaugat si amidonul si am mai mixat 1-2 min. Bezeaua obtinuta am intins-o peste dulceata de coacaze. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt prajitura cca 40 min.

Am scos tava din cuptor si am taiat in doua parti egale prajitura, am lasat sa se raceasca.

Asamblare : Am luat cele doua parti de prajitura, am desfacut hartia de copt, am asezat prima parte peste care am intins crema racita, apoi am asezat a doua parte de prajitura, partea de bezea sa fie deasupra. Am lasat 2-3 ore sa se odihneasca, apoi am portionat prajitura.

Vezi si reteta de Prajitura Televizor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Pani Walewska" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca