Briose vesele

de leoflori in Prajituri, 9 Iun 2009 | 4775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.12 bucati (forme metalice = 4 lingurite cu vf.de compozitie)
  • Ingrediente :
  • 200 gr.faina (all purpose flour)
  • 100 gr.zahar (sugar)
  • 75 ml.lapte (milk)
  • 65 gr.unt (butter)
  • 2 oua mari (large eggs)
  • 1/2 plic praf copt ( 1 teaspoon baking powder)
  • 2 linguri cacao (cocoa)
  • 1 lingura esenta rom (rom extract)
  • 1 lingura esenta vanilie (vanilla extract)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vesele:

Amestecam faina+praf de copt.
Topim untul si il lasam la racit.
Mixam ouale cu zaharul.
Adaugam untul si laptele.
Adaugam faina in ploaie si amestecam cu lingura de lemn/spatula de jos in sus.
Eu am amestecat tot la mixer la viteza mica cu paletele pt.framantat.
Impartim compozitia in 2 vase : in unul adaugam esenta de vanilie , iar in celalalt cacao cu esenta de rom.
Punem in forme, intai compoz.alba si apoi cea cu cacao.Trebuie repartizat in mod egal.Eu nu prea am pus asa.
Coacem 20 minute la foc mic si apoi pana sunt gata la foc mediu. In total 35 minute. 

Am glazurat cu putina ciocolata alba topita si diverse bombonele decor
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vesele" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mingiute cu nuca