Prajitura Noire

de ianculubita in Prajituri, 2 Iul 2011 | 3546 vizualizari

 

V-am promis c-o fac si am facut-o;nu mi-am imaginat ca va fi atat de usor dar gustul e intradevar pe masura;si totusi,am o nelamurire pe care vreau sa mi-o spuneti voi fetele care a-ti facut prajitura;am taiat o felie,nu am mancat-o pe toata iar cand mi-am adus aminte,crema era moale;vreau sa stiu unde am gresit

 

INGREDIENTE

  • 3 pachete de biscuti cu cacao Picnic
  • 150 g unt
  • 200g ciocolata menaj
  • 2 linguri coniac
  • 250 ml smantana lichida
  • 1lingura gelatina
  • pentru ornat
  • 70 g ciocolata alba
  • 1lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Biscuitii i-am sfaramat in palme,i-am amestecat bine cu 100g de unt topit,am pus compozitia intr-o forma de chec cu folie alimentara,am presat bine cu o paleta si am dat la frigider 2ore;

pentru crema,am topit ciocolata impreuna cu untul la microunde:

-dupa ce s-a racit am amestecat bine cu coniac,smantana lichida si gelatina topita;

am rasturnat peste blatul din tava si am dat din nou la frigider pana s-a intarit;

pentru glazura am topit ciocolata cu o lingura de unt,am amestecat cu 2 linguri de lapte  am turnat peste prajitura si pentru ca nu mi-a placut aspectul,am pudrat cu cacao, am atentat la zmeura de la congelator si am pus cateva deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ianculubita 1

03.07.2011, 17:45

Ina,ai ochiul format
asa este,ai dreptate,crema mi s-a taiat;asta sa fie cauza???

geea 1

04.07.2011, 11:06

delicios

lilik 1

04.07.2011, 15:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci

de oanapl 7

pe 20.11 la 20:13

Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella

de oanapl 7

pe 20.11 la 19:47

Reteta de conopida gatita la cuptor in papiota

pe 17.11 la 20:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2391 puncte

Rocsi

1947 puncte

mirela0911

1318 puncte

Catalina L

1295 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos din albusuri