Prajitura cu mere

de Gherca Daniela in Prajituri, 23 Aug 2015 | 18718 vizualizari

 

Este tare buna, frageda si se face foarte usor! Reteta o am de la mama mea!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • zahar dupa gust ( in functie de cat de dulce va place) eu am pus 100g
  • 12 linguri de smantana
  • 12 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine, punem si esenta de vanilie cu plicul vanilat, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si punem putin cate putin pana formam un aluat usor de intins.

Umplutura: Merele le curatam si le dam pe razatoare mare, apoi le fierbem cu zaharul si scortisoara pana scade toata zeama lasata de mere.

Impartim aluatul in 2 si intr-o tava mare tapetata cu ulei si faina, ori cu hartie de copt (cum am facut eu) am intins o foaie de aluat si am asezat-o in tava, apoi umplutura de mere si la sfarsit cealalata foaie de aluat. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si bagam la cuptor cca. 30min sau pana de rumeneste frumos deasupra. Pudram cu zahar pudra!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face si cu branza sau cu diverse umpluturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii"