Prajitura cu mere

de Gherca Daniela in Prajituri, 23 Aug 2015 | 18962 vizualizari

 

Este tare buna, frageda si se face foarte usor! Reteta o am de la mama mea!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • zahar dupa gust ( in functie de cat de dulce va place) eu am pus 100g
  • 12 linguri de smantana
  • 12 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine, punem si esenta de vanilie cu plicul vanilat, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si punem putin cate putin pana formam un aluat usor de intins.

Umplutura: Merele le curatam si le dam pe razatoare mare, apoi le fierbem cu zaharul si scortisoara pana scade toata zeama lasata de mere.

Impartim aluatul in 2 si intr-o tava mare tapetata cu ulei si faina, ori cu hartie de copt (cum am facut eu) am intins o foaie de aluat si am asezat-o in tava, apoi umplutura de mere si la sfarsit cealalata foaie de aluat. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si bagam la cuptor cca. 30min sau pana de rumeneste frumos deasupra. Pudram cu zahar pudra!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face si cu branza sau cu diverse umpluturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere