Prajitura cu nuca si crema de lamaie

de Miha in Prajituri, 22 Mai 2013 | 7590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul alb:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Pentru blatul cu nuca:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 2 linguri faina
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 1 lamaie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de lamaie:

Blat alb:


Ouale se separa, apoi albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat pana se obtine o spuma lucioasa si consistenta. Galbenusurile mixate cu cele 3 linguri de ulei se incorporeaza usor in spuma de albusuri, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.


Compozitia se toarna in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru circa 20 de minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie si se lasa la racit.


Blatul cu nuca:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine teapana si face tepi in momentul in care scoatem palete mixerului. Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata, apoi o incorporam in bezea, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.


Compozitia se toarna in aceeasi tava in care am copt blatul alb, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru circa 20-25 de minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit.


Crema:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se mixeaza pana la omogenizare. Turnam incet laptele si mixam continuu pana compozitia devine omogena. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marie) si amestecand continuu se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca (atunci cand amestecam in vas trebuie sa se vada fundul vasului). Dam deoparte si lasam la racit.


Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra si intaritorul de frisca. Se mixeaza pana se intareste.


Dupa ce budinca s-a racit foarte bine, punem zeama de lamaie si omogenizam, apoi frisca batuta.


Blaturile le taiem in 2 pe lungime, obtinand astfel cate 2 blaturi lungi si inguste.


Unul din blaturile cu nuca nu l-am folosit. Am facut niste delicioase prajituri pe bat.


Punem crema intre blaturi, avand grija sa lasam 2 linguri pentru pus deasupra. Dam prajitura la frigider pentru macar 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Miha 1

05.01.2014, 10:48

multumesc!

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 10:18

ce prajitura buna !

babi5 1

14.10.2014, 07:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca