Prajitura cu mere

de Lavinia in Prajituri, 19 Mar 2014 | 46088 vizualizari

 

Este foarte delicioasa si aromata !Reteta asta am facut-o de foarte multe ori si de fiecare data a iesit perfect!Are ingrediente la indemana oricui si se face foarte usor!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 380 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 1.7 kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 linguri praf de budinca cu gust de vanilie/amidon
  • 1 lingura gris
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se scurg apoi de zeama si se pun pe foc impreuna cu zaharul. Se adauga praful de budinca/amidonul si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara dupa gust si se lasa la racit pana pregatim aluatul.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma apoi se adauga zaharul,lingura cu lingura,si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile,uleiul si laptele mixand la viteza mica pana se omogenizeaza. Se adauga faina in 2 transe amestecand bine cu un tel (Doar cat sa se incorporeze faina). La final se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie.

Se tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si se toarna jumatate din cantitatea pentru blat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pana se intareste usor aluatul.(10-12 minute). Se scoate din cuptor,se presara putin gris pe toata suprafata aluatului apoi se pune umplutura si se niveleaza bine. Se acopera cu jumatatea ramasa de blat si se introduce din nou la cuptor timp de 40 de minute(pana se aureste usor deasupra )

Cand este rece se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel