Amandine

de AnyCostescu in Prajituri, 15 Oct 2012 | 5885 vizualizari

 

saptamana trecuta numai de amandine am auzit...si eu cum sunt o innebunita a dulciurilor cu crema si ciocolata am zis hai sa fac si eu azi...reteta o am scrisa intr-un caiet ..nu am nici cea mai mica idee de unde o am...daca e a cuiva de pe site imi pare rau...oricum am adaugat ceva modificari ca sa fie crema din belsug :D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 5 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • cam 2 cani faina(depinde de calitatea fainii)
  • pt crema:
  • 500 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • esenta rom
  • 1 galbenus
  • 1 plic 3 in 1
  • pt sirop:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 plic capucino
  • esenta de rom
  • pt glazura:
  • 200 g ciocolata de menaj neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se omogenizeaza cu miscari de jos in sus. Se toarna amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit circa 25 minute.

Crema: se amesteca bine untul cu 180 g zahar. Intre timp galbenusul se freaca cu 20 g zahar si se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga peste unt. Se adauga si cacao si esenta de rom. Va iesi o crema fina si delicioasa.

Pt sirop: se pune apa la foc cu zaharul pana se topeste complet. Se pune plicul de capucino si esenta de rom. Se da deoparte.

Pt glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida.

Dupa ce s-a copt blatul se insiropeaza prima foaie apoi se umple cu crema de unt. Se pune cealalta foaie si se insiropeaza si ea, apoi deasupra se pune glazura si se da la rece.

Se decoreaza dupa placul fiecaruia. Se serveste cu muuult drag :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

16.10.2012, 19:41

buna rau

AnyCostescu 1

16.10.2012, 20:06

multumesc tuturor e prima oara cand fac amandine si mi-au iesit superbb si delicioase rau

Angelina_Elena 1

18.10.2012, 01:07

sunt delicioaseee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)