Reteta de lebar de casa

de abetina in Porc, 31 Ian 2024 | 1061 vizualizari

 

Aceasta reteta este deosebita ca gust, culoare si aroma. Nimic nu se compara cu o reteta mostetinita din strabuni!
Pentru Reteta de lebar de casa am folosit ingredientele urmatoare: organe de porc, sorici, legume.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de lebar de casa
  • maruntaiele de la un porc de peste 200 kg.;
  • maruntaiele de la un ied de circa 20 kg.;
  • 500 gr.sorici de porc;
  • 6 cepe;
  • 3 morcovi;
  • 1 lingura de sare;
  • 5-4 foi de dafin;
  • 1 lingurita piper boabe;
  • 1 lingurita oregano macinat;
  • 1 capatana de usturoi;
  • intestine groase de porc.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de lebar de casa:

Iata cum se prepara Reteta de lebar de casa

Intr-o oala se pun maruntaiele, soriciul, cepele, morcovii, sare, foi de dafin, piperul boabe, oregano macinat, usturoiul curatat, apa cat cuprinde si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.

Se strecoara zeama si ce ramane se da prin masina de carne. Se mai adauga cateva cescute din lichidul ramas peste compozitie, asa incat compozitia sa fie nici prea tare nici prea moale, sa poata fi usor trecuta prin masina de carne la umplut intestinele.

  Se umplu matele cu compozitie, se leaga a capete cu ata si se inteapa cu acul.

  Intr-o oala se pune apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba, se adauga lebarii si se lasa la fiert circa jumatate de ora de cand au inceput sa fiarba. Se fierb la foc potrivit, sa nu cumva sa crape.

Cand sunt fierti, se scot si se lasa la rece pe masa, apoi se pun la frigider. Se servesc reci cand se intaresc.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut delicioasa!

Vezi si reteta de Lebar de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc, la tava