Reteta de piept de pui cu sos de mustar

de cristeena20 in Pui, 3 Ian 2024 | 2219 vizualizari

 

Aceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face usor si repede si va asigur ca o sa impresionati orice mofturos.
Pentru Reteta de piept de pui cu sos de mustar sunt necesare cateva ingrediente: piept de pui, mustar, smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de piept de pui cu sos de mustar
  • 3 bucati de piept de pui
  • sare, piper, praf de usturoi, ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • putin ardei iute (optional)
  • 1 lingura mustar
  • 1 bere mica (230 ml)
  • 100 ml smantana
  • orez (pentru garnitura)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de piept de pui cu sos de mustar:

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline. Lasam acoperit pentru cel putin 30 min la frigider.

Intr-o tigaie stropita cu putin ulei de masline si cu ardeiul iute si usturroiul zdrobit cu coaja cu tot rumenim frumos pieptul de pui pe ambele parti. Aveti grija sa nu se usuce prea mult pentru ca devine sec. 

Cand toate bucatile s-au rumenit, adaugam mustarul (cca 1 lingura dar folositi dupa gust), apoi dupa ce amestecam cu carnea, turnam berea. Miscam usor tigaia sa se amestece totul si lasam la foc mare miscand din cand in cand tigaia pana scade bine lichidul, apoi adaugam si smantana si lasam sa se ingroase putin sosul si stingem aragazul. 

 Servim alaturi de un orez simplu sau un pure de cartofi.

Vezi si reteta de Escalop de porc in sos de mustar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de piept de pui cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pasare