Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Oct 2022 | 2967 vizualizari

 

Am un smochin care se comporta cum vrea frunza lui, adica abia acum au inceput sa se coaca smochinele, inca nitel si dadea bruma peste ele. In fine nu ma pun eu cu natura si nici ea cu mine, nu ne calcam pe bataturi sa nu ne doara....Am ales pentru dulceata, pe cele foarte moi le-am blendat si am facut un fel de gem, am pus si de-o prajitura rapida, mai ales ca aveam si 1/2 dintr-o rodie pe care nu am mancat-o si o tot alergam de colo colo, asa ca m-am gandit sa fac o combinatie si la final sa trantesc si niste caramel, caramel ce isi astepta frumos randul sa fie folosit.
Asa a aparut Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel.
Din cateva ingrediente: oua, zahar, faina, unt si smochine, poti obtine un desert foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel sunt:
  • Forma de silicon cu diametrul de 20 cm
  • 4 oua medii
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina, nu foarte pline
  • un praf de sare
  • 50 g unt 82% grasime, topit
  • cca 11 smochine
  • 1/2 rodie
  • topping caramel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel:

Mai intai am taiat coditele la smochine si le-am lasat 10 min in apa rece sa iasa ''laptele'' din ele, apoi le-am sters cu un servet sa nu fie apatoase. Am topit untul, apoi am mixat cele 4 oua, cu  sarea si zaharul pana si-au dublat volumul si apoi am adaugat untul topit, am mai mixat 1-2 min, la final am incorporat faina cernuta. Am uns cu puti ulei forma de silicon, am turnat compozitia in forma, am presarat bobitele de rodie, apoi am asezat smochinele taiate pe jumatate. Am introdus forma in cuptorul preincalzit la 180 grade  pentru cca 25-30 min sau pana a inceput sa se rumeneasca frumos si a trecut testul scobitorii. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca, apoi am turnat dare de caramel pe toata suprafata. Cam asta-i toata filozofia cu exotica asta.

Vezi si reteta de Bucte cu gem de smochine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava