Desert bucte cu dulceata de smochine

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 14 Ian 2018 | 5533 vizualizari

 

Ador dulceata de smochine.M-am gandit sa fac un desert pentru musafiri si am castigat lozul cel mare cu acest preparat.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr de faina
  • 1 ou
  • 25 de gr de drojdie proaspata
  • 1 lingura cu miere
  • 250 ml de lapte
  • 50 gr de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • dulceata de smochine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bucte cu dulceata de smochine:

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen.

      Se adauga untul la temperatura camerei si continuam sa framantam aluatul. Cand e gata, il lasam sa creasca la caldura aproximativ o ora sau pana ce si-a dublat volumul.

      Cand aluatul a crescut se framanta putin si se formeaza bile (mai mici sau mai mari, in functie de preferinte) eu am facut 12. Intindem bila de aluat cu ajutorul unui sucitor. Punem in mijloc o lingurita de dulceata de smochine, strangem marginile cercului de aluat formand o bocceluta si le presam ca sa nu se desfaca.

       Le intoarcem cu legatura in jos si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit inca 30 minute. Ungem pe fiecare cu galbenus de ou batut cu lapte. Am incalzit cuptorul la 200 de grade C si le-am lasat pana s-au rumenit. Le ungem cu miere de albine si le servim atat calde cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de unt, putem sa folosim 50 ml de ulei.

2

In aluat putem adauga coaja rasa de portocala, lamaie sau ambele.

3

Putem folosi orice gem sau dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bucte cu dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise