Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Iul 2023 | 2956 vizualizari

 

Natura ma rasplateste si mi-a daruit si zmeura galbena si zmeura rosie din belsug. Asa ca m-am gandit sa le combin intr-un desert rapid, asta ca sa nu mergem cu mana goala la un gratar, pe post de invitati....:)))))))))))))))))))))) Am ales sa fac un desert fara coacere, deja canicula isi face de cap, gata cu atata vorbarie sa ma apuc sa scriu reteta.

Pentru Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura sunt necesare urmatoarele ingrediente: piscoturi, oua, lapte, zahar, ciocolata, mascarpone, zmeura, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura
  • Am folosit un vas de sticla cu diametrul de 26 cm
  • piscoturi cca 25-26 buc
  • Crema
  • 6 galbenusuri de la oua mici
  • 50 g zahar
  • 2 linguri lapte cu 3,5% grasime
  • 60 g ciocolata alba Callebaut
  • 10 g gelatina hidratata in apa rece
  • 330 g zmeura rosie + 50 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 500 ml smantana pentru frisca LaDorna
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Pt. inmuiat piscoturi
  • 150 ml lichior de fistic + 100 ml lapte dulce 3,5% grasime
  • Dulceata de zmeura galbena
  • Decor zmeura rosie si galbena
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi am trecut printr-o sita deasa zmeura preparata termic.

Apoi am mixat smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.

Crema: Am pus la hidratat gelatina in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele, am omogenizat apoi am adaugat ciocolata alba si zmeura trecuta prin sita. Am asezat vasul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida.Am luat vasul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata, am lasat sa scada temperatura sub 30 grade. Separat am pus mascarponele si jumatate din frisca, le-am mixat si apoi am incorporat crema de galbenusuri cu zmeura.

Asamblare : Intr-o farfurie adanca am amestecat lichiorul de fistic cu laptele, apoi am inmuiat piscoturile, am asezat in vasul de sticla un rand de piscoturi inmuiate, am intins un strat de dulceata de zmeura galbena apoi am turnat jumatate din crema, peste care am asezat al doilea strat de piscoturi inmuiate , am intins un strat de dulceata de zmeura galbena si am pus restul de crema. Am nivelat si apoi am ornat cu restul de frisca si zmeura rosie si galbena. Am bagat la frigider prajitura cateva ore pana o sa o savuram.

Vezi si reteta de Prajitura cu iaurt si mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata