Reteta de tort Kinder

de Adele in Torturi, 17 Apr 2023 | 4375 vizualizari

 

In urma cu ceva timp am pregatit un tort pentru un pitic vesel si frumos :D

Pentru reteta de tort Kinder, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, alune, cacao, oua, lapte, mascarpone, nutella, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tort Kinder
  • Blat :
  • 5 oua.
  • 100 gr zahar
  • 40 ml ulei de seminte.
  • 80 gr faina de grau .
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr alune macinate
  • esenta de vanilie/ zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 20 gr cacao amara
  • Crema vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 100 gr de zahar
  • 50 gr amidon de porumb
  • esenta/ extract vanilie
  • 20 gr unt
  • 200 gr mascarpone
  • 60 gr zahar pudra
  • Crema nutella:
  • 100 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr lapte condensat sau ciocolata alba topita
  • 60 gr zahar pudra
  • 150 gr nutella
  • In plus:
  • 50 ml frisca lichida
  • alune macinate
  • 3/4 linguri nutella
  • Sirop:
  • apa cu zahar si vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort Kinder:

Iata cum se prepara Reteta de tort Kinder
Se incepe cu pregatirea blatului, se separa ouale, albusurile se mixeaza spuma, separat intr-un vas, cu  un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana devin spuma, treptat se adauga uleiul si aroma de vanilie, dupa care se incorporeaza faina, praful de copt, alunele macinate si cacaua. 
Peste compozitia obtinuta se adauga albusurile, facand atentie, se amesteca de jos in sus pana se obtine o compozitie omogena. Intr-o tava tapetata se pune compozitia, se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 25/30 minute. Trebuie sa verificati daca este bine copt. Blatul se lasa la racit pana la folosire, se poate pregati si cu o zi inainte.
Crema de vanilie:
Laptele se pune pe foc, intr-un vas se amesteca zaharul cu aroma de vanilie si amidonul de porumb, cand laptele este cald, incepe sa fiarba, se da la o parte se toarna in bol peste compozitie si se amesteca totul bine. Se pune din nou in oala si se da la foc mic pana se va obtine crema, se amesteca in continu, se da de pe foc se adauga untul.  Se lasa la racit, dupa care se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra si treptat se incorporeaza crema rece, crema obtinuta se lasa la frigider.
Crema cu nutella:
Se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra si laptele condensat, dupa care se adauga nutella si se mixeaza la viteza maxima pentru cateva minute. Crema se da la rece.
Blatul se taie in trei parti egale, intre timp se pregateste un sirop de apa cu zahar si vanilie si frisca batuta. Se asaza prima parte de blat, se insiropeaza dupa gust, se intinde un strat de nutella si se pune crema de nuttela, Se asaza a doua parte de blat, la fel se insiropeaza se pune crema de vanilie si alune macinate deasupra, se inchide cu ultima parte se insiropeaza se pun o lingura de nutella si frisca batuta. Tortul se lasa la rece cel putin 12 ore si decoreaza dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort Kinder" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Sarpele Ka