Desert prajitura Kinder

de mirela0911 in Prajituri, 24 Apr 2017 | 1290 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care a fost cea mai apreciata de pe masa de Pasti! M-am inspirat de la miremirc, multumesc! >:D<
Avand cateva albusuri la congelator, am marit un pic cantitatile si am facut intr-o tava mai mare care si asa a fost insuficienta la cat de buna a iesit!
Delicii de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 400 g nuca
  • 300 g crema de ciocolata

Pt. blat:

  • 10 albusuri
  • 10 lg zahar
  • un praf de sare
  • 5 lg pesmet
  • 5 lg nuca macinata
  • 2 lg rase de faina
  • 10 g praf de copt

Pt. crema:

  • 900 ml lapte
  • 3 plicuri budinca vanilie
  • 250 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 300 g unt
  • 2 lg crema de ciocolata
  • 80 g nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder:

Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii.


Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si inca trei am mai pus) se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat, se amesteca nuca macinata cu faina, pesmetul si praful de copt. Se toarna in doua reprize, peste albusuri si se amesteca cu miscari usoare pana se incorporeaza. Se toarna compozitia peste nuca din tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, cca .15-20 de minute.


Dupa ce s-a copt, se scoate tava din cuptor, se rastoarna blatul pe un platou, se dezlipeste usor hartia de copt si se unge cu crema de ciocolata cat este fierbinte pentru a se intinde usor. Se lasa la racit.


Crema: Se pun 600 ml lapte impreuna cu zaharul pe foc. Se lasa sa atinga punctul de fierbere. Intre timp, restul de lapte se amesteca cu praful de budinca, apoi se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se lasa sa se raceasca.


Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine, apoi se adauga cate putin din budinca si se omogenizeaza bine. Se imparte in doua parti egale. O parte ramane asa, in cealalta, se adauga crema de ciocolata si nuca macinata. Aceasta crema se intinde peste blat, iar deasupra se pune crema galbena.


Se da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui untul cu frisca.

2

Se poate decora deasupra cu orice aveti la indemana, bombonele colorate sau nuca macinata, etc.

3

Dimensiunea tavii folosite este de 40 x 28 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mirela0911 1

25.04.2017, 12:32

Multunesc, Oana!

mirela0911 1

25.04.2017, 12:32

Claudia

mirela0911 1

25.04.2017, 12:33

Cristinuta mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru