Desert prajitura Kinder

de mirela0911 in Prajituri, 24 Apr 2017 | 2444 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care a fost cea mai apreciata de pe masa de Pasti! M-am inspirat de la miremirc, multumesc! >:D<
Avand cateva albusuri la congelator, am marit un pic cantitatile si am facut intr-o tava mai mare care si asa a fost insuficienta la cat de buna a iesit!
Delicii de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 400 g nuca
  • 300 g crema de ciocolata

Pt. blat:

  • 10 albusuri
  • 10 lg zahar
  • un praf de sare
  • 5 lg pesmet
  • 5 lg nuca macinata
  • 2 lg rase de faina
  • 10 g praf de copt

Pt. crema:

  • 900 ml lapte
  • 3 plicuri budinca vanilie
  • 250 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 300 g unt
  • 2 lg crema de ciocolata
  • 80 g nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder:

Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii.


Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si inca trei am mai pus) se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat, se amesteca nuca macinata cu faina, pesmetul si praful de copt. Se toarna in doua reprize, peste albusuri si se amesteca cu miscari usoare pana se incorporeaza. Se toarna compozitia peste nuca din tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, cca .15-20 de minute.


Dupa ce s-a copt, se scoate tava din cuptor, se rastoarna blatul pe un platou, se dezlipeste usor hartia de copt si se unge cu crema de ciocolata cat este fierbinte pentru a se intinde usor. Se lasa la racit.


Crema: Se pun 600 ml lapte impreuna cu zaharul pe foc. Se lasa sa atinga punctul de fierbere. Intre timp, restul de lapte se amesteca cu praful de budinca, apoi se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se lasa sa se raceasca.


Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine, apoi se adauga cate putin din budinca si se omogenizeaza bine. Se imparte in doua parti egale. O parte ramane asa, in cealalta, se adauga crema de ciocolata si nuca macinata. Aceasta crema se intinde peste blat, iar deasupra se pune crema galbena.


Se da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui untul cu frisca.

2

Se poate decora deasupra cu orice aveti la indemana, bombonele colorate sau nuca macinata, etc.

3

Dimensiunea tavii folosite este de 40 x 28 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mirela0911 1

25.04.2017, 12:32

Multunesc, Oana!

mirela0911 1

25.04.2017, 12:32

Claudia

mirela0911 1

25.04.2017, 12:33

Cristinuta mulțumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana