Prajiturele cu lichior si frisca

de T I M E A in Prajituri, 1 Dec 2013 | 911 vizualizari

 

Un dulce rapid si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Sirop: lichior de mure, aprox 2 lingurite pentru fiecare prajiturica
  • Ornat:
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu lichior si frisca:

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula sa nu se lase spuma.


Turnam compozitia in forme de briose sau in orice alte forme avem. Eu am folosit si cateva specifice sarbatorilor de iarna.


Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-au racit insiropam fiecare prajitura cu lichior de mure.


Frisca o mixam o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura. (Pentru braduti si stelute am folosit putina frisca amestecata cu cacao)


Presaram deasupra bombonele colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu lichior si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

02.12.2013, 16:20

Stai langa monitor si-l imiti pe cainele lui Pavlov cand vezi asa ceva

T I M E A 1

02.12.2013, 20:43

laura_n 1

03.12.2013, 16:30

MIhaela )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu vanilie si capsuni