Risotto de ciuperci

de xana in Mancaruri de legume, 8 Dec 2017 | 3147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 gr orez Arborio
  • 150 gr ciuperci albe proaspete
  • 150 gr ciuperci brune proaspete
  • 20 gr ciuperci Shitake uscate
  • 80 ml vin alb sec
  • 600 ml supa de pui
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de margarina
  • 3 linguri parmezan ras
  • ½ de lingurita cimbru uscat
  • patrunjel proaspat dupa gust
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de ciuperci:

Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat.

Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie grossier si se pun in blender pentru a forma o pasta.

Punem uleiul de masline intr-o oala, iar cand s-a incins punem pasta de ceapa si o lasam la calit cca 5 minute, amestecand frecvent.

Separat, punem pe foc supa si apa in care au stat la inmuiat ciupercile Shiake pentru a le mentine calde.

Adaugam orezul si amestecam, apoi vinul, cimbrul uscat, sare si piper. Lasam sa se evapore alcoolul din vin si adaugam ciupercile taiate (cele albe in 4 iar cele brune in felii) si doua polonice din cantitatea de supa. Lasam la foc moderat amestecand frecvent sa nu se prinda si adaugand cate putin din supa fierbinte de fiecare data cand vedem ca lichidul a scazut.

De fiecare data cand am facut risotto, a stat pe foc 18 minute, dar depinde de calitatea orezului. Gustam sa vedem daca este fiert (trebuie sa se simta fiecare bob, sa nu fie prea moale) si daca este necesar se mai lasa la fiert 2-3 minute.

Stingem focul si adaugam margarina, parmezanul, patrunjelul tocat si amestecam apoi este gata de servit. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cremoasa cu ciuperci si parmezan